Antagelig ligger den her neste sommer også…


Selv i en regntung oktoberdag kommer også barn for å «se det rare» – for å undres over ukjente ting.

De behøver ikke sykle dresin for å gjøre det. De kan se på dem og prøvesitte dem..nå før snøen kommer.

Vinteren gir en liten hvilepause før neste vår og sommer på Numedalsbanen kommer, før den tilsynelatende evigvarende midlertidighet igjen avdekkes som et stadig åpent sår i kulturbegrepet til så mange av oss.

Så kanskje noen allerede nå skulle tenke litt på hvordan vi vil at denne banen skal være og…for hvem?

Skal den bare være en sånn «kult å sykle dresin» bane…hvor en ruller og skrangler oppover og så ruller og skrangler nedover…? – de som har betalt det det koster å leie en dresin….

Eller er det nå på tide å legge tilrette for » allmen ferdsel» så å si…? For fotgåere, ruslere, syklere, barnevogndyttere, – barn, unge og voksne som har lyst til å se på, lyst til lære om, lyst til å oppdage, lyst til undres…?

Kanskje skulle en finne fram alt som er «gjemt unna» – innføre et amnesti for å levere tilbake, gjenstander og ting, – som så kan settes fram, presenteres – aktiviseres igjen, på en måte…..

Kanskje skulle en få noe tekst opp her og der, som forteller. Forteller om «nødsarbeidet» som forutsetning for forseggjorde steinsettinger, forteller om dristig oppstøttinger av fjell….forteller om hvordan en sprengte ut tunneller i 1920 årene….vise detonasdjonsmerkene… Vise hvordan «istappdunkeren» fungerte..

Fortelle hva skiltene betyr, hvor unike kurvene på denne banen er…

…og alle de tusen andre historiene som ligger i dokumenter, objekter og lembrakker….

Kanskje skulle en ha et nettsted som fungerte i sin samtid og ikke bare som en slags «top spin» i nettverkskonflikt blant voksne menn?

La nå denne vinteren bli en ny giv! Jeg er sikker på at det finnes mange nok steder å ha gode møter i. Fraksjonsfrie møter i gjensidig respekt for alle ulike syn på hvordan Numedalsbanen igjen kan være den sosiale og fleksible banen den alltid var!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s