En sjelden mutasjon: biologiske egenskaper funnet i bergarter / avleiring!


I Numedal viser det seg at ikke bare gress og trær, busker og kratt, evner å vokse og spre seg, men også sedimentasjon av geologisk karakter – grus og sand vokser i Numedal! Og sprer seg til nye områder, voksesteder!

En er foreløpig noe usikker på om det er grusen / sanden som sådan som vokser og sprer seg, eller om det er konseptet «vei» som evner materialisering selv og dermed kan bre seg utover! (en har sett tegn til dette ved asfaltert vei nær Rødberg tidligere, og ved Rødberg Horisontal…)

Men nå er det altså grusvei som tydeligvis ekspanderer inn i tidligere ikke-gruset område.

Dette kan muligens skyldes belastningsfravær på jernbanesporet, som skinnene søker å kompensere ved å trekke til seg (vekten av) sand og grus.

Folk i Numedal bør være oppmerksomme på dette fenomenet, sier kanskje  forskere som kunne ha studert dette nærmere. Det kan finnes en mulighet for spredning, slik at denne gamle, tilsynelatende uskyldige jernbanen vil kunne trekke til seg hus, låver, traktorer, bilvrak, barnehager, skoler, rådhus, stavkirker og alt annet i dalføret! Det kan kunne resultere i en erkjennelse av at Numedalsbanen egentlig er et sort hull som til syvende og sist vil sluke hele dalen…og kan  hende Uvdal med!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s