Mai…!


Vårsolen farger landskapet. I Numedalen også….

Det er endelig tidlig mai – måneden som er en magisk dør mot en ny sommer!

Hr. Benkduktøren, den noble hund, – har fornøyd fastslått at det på Internett ikke finnes den ringeste nyhet om hans kjære Jernbane! Ikke i aviser, -ikke i TV og Radio, heller!

Ah!” tenker han fornøyd. Med sin Ph.D . i litteratur og semantikk vet han selvsagt at “Intet nytt er godt nytt”! Eller som den eventuelle romerske keiser Anselius kunne ha sagt, den høstdagen Romerriket tok sine første famlende skritt mot avgrunnen: “Nyheter er det forgangendes løgn !

Så selvsagt er nå mannskapene i gang med å rengjøre signal, jevne ut ballast, pleie plattformer, sjekke sviller og penser….og snart ruller nok de første hjul klingende mot den gamle banes historiske stål!

Han gleder seg yrt, den trofaste Jernbanetjener! Snart skal han hilse besøkende og reisende velkommen og god tur videre, i solrike sommerdager!

Så han fryder seg i den nyhetsstille stasjonsmorgen – om enn solen enda er forunderlig kjølig, i trygg forvissning om alt er i sin skjønneste og reglementerte orden på og for den gamle bane – denne kulturnerven i den stolte Numedalen.

Selvsagt skal han bidra! Han vasker sitt tøy og skal pleie sin garderobe (som riktignok ble ubehagelig omfattende etter siste januarsalg på “Wearhouse”) – i en lys perrongklasking med vann og stampestokk…..

Selvsagt skal også stasjonens blomsterbed framstå i all sin prakt! Stå i stil til den velpleide bane som de andre nå sikkert skinnemeter for skinnemeter pusser og steller!

Alle gamle kvister og alt vissent kvast må vike for Hr. Benkdukørens myndige labb, i en ivrig, men kjælen vandring igjennom fjorårets bed…..

For dette året blir sikkert alt annerledes,…..!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s