Den første dagen i den første helgen i den nye tiden…!


benkdukleser

Det lar seg ikke gjøre å påkalle Hr. Benkduktørens oppmerksomhet nå om dagen. Han er intenst opptatt med å lese, lese om igjen, finlese, granske og dvele ved, den teksten som begrunnet Riksantikvarens fredningsvedtak den 16 september. (han har selvsagt begynt å bruke IPAD, nå…)

Av og til kan en høre ham mumle ord som «Modig» «faglig tyngde, dette«, « ugjendrivelig«, «setter standard«, «en ny epoke i synet på de industrielle kulturminnene«, «imponerende» og andre mer eller mindre kjente superlativer…

Men i kveld la han padden fra seg, så på meg og sa: «Nå unge mann, nå handler det om to ting: før det første at vettuge mennesker når blir satt til å utforme innholdet i dette museale triumftoget. Folk som kan utvikle konsepter med mening! Måtte pensene forby at vi ender opp med en slags cowboy og togrøver-variant her også! Gjort riktig, kan dette bli en attraksjon for hele europa….ja, ut over det

«Det andre, unge hr. Siluka, er at nå får du jammen se å få gjort ferdig maling og skifertak! Det er perrongisk uakseptabelt at stasjonen min ser slik ut! Neste vår, hr. Aluski, har du å komme deg opp på den fastgrodde stigen, som antagelig nå har funnet sin identitet som et skudd på syrinbusken!»

Så sender han meg et av sine mest krasse blikk, og vier seg igjen til lesingen av den aktuelle teksten….

…og i mens den noble tjenestehund har lest sin tekst, så har dresiner rullet forbi i en antall som ikke har vært noen annen dag, dagene før  den16. september. For selvsagt har befolkningen merket seg Riksantikvarens vedtak! Nå skjønner de at banen ER viktig, og at noe viktig er på gang!

a b c d e f g h

Den nye tiden har begynt nå!

museumslogovarianten

En kommentar om “Den første dagen i den første helgen i den nye tiden…!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s