Fugleliv på Numedalsbanen


c (2)

Numedalsbanen er interessant så det holder, både som industriminne og kulturminne! Men, den kan by på så veldig mye mer! Den går i en særegen geologi, med et vel av spennende geomorfologiske fenomen, med påaktede mineraler, Den rommer en botanikk, fra lav til blomst, som er et eldorado for de blomsterelskende! Se bare på dette med fuglelivet:

birdy-2

Kjernebiter er ingen vanlig fugl her i innlandet! Men på Gvammens «Spisevogn for løse fugler» har denne unge damen fortsatt daglig tilhold, selv om foreldrene ikke lenger er å se…

birdy-1

Vi kaller henne «Magda» – og hun er blitt en venn av stasjonen. Vi snakker sammen på plystringsvis, og, – selv om Kjernebitere som regel er svært vare fugler, og sjelden kommer tilbake til steder de har blitt skremt, – er Magda helt trygg og reagerer knapt på passerende dresiner.

birdy3

Observasjonen av henne er i dag rapportert, hun befinner seg helt i utkanten av kjente observasjoner av Kjernebiter i Norge. Se vedlagte PDF for å lese om arten og se utbredelseskart:kjernebiter

Dette var en annen gjest i dag. Den holdt seg under fuglebrettet, men er kanskje sommerens peneste fugl? Vet noen hvilken art det er?

bird4

Tenk om vi kunne ha sammenfattet og systematisert hva en kan se og oppleve på denne banen! Det hadde nok gjort opplevelsen enda mer komplett for de besøkende, men, det hadde nok også blitt en kraftig strek under det faktum at det er uhyre viktig å ta vare på banen – og dens økologi, i flere enn ett perspektiv!

museumslogovarianten

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s