Ulike verdier og samspillsproblemer…


1fotomi

Etter en lang og varm dag på stasjonen, hvor det selvsagt,  – som alle dager i denne ferien, ble tatt dagens dose av meteorittbilder til utstillingsarkivet……

2malekano

….og en fikk gjort ferdig oppussingen av stasjonens kano…..

3nygrill

….ble det igangsatt grillaften på den nye innovasjonen; en grill med stødig plattform! DET har aldri før vært på denne stasjonen!

4grille-del1

Men; Hr. Benkduktøren var i slett lune! Ikke ville han flytte seg fra sin benk, – fordi han var, som han sa: «På det mest intense fordypet i Hr. Lies analogi til den senere kristeneksistensialisme som Johannes Sløk målbar på 1960 tallet!» Uhyre interessant, tilsynelatende….

Men; nei….den EGENTLIGE grunnen kom for dagen, kom på perrongen, så å si, noe senere! Lett affektert fremholder da den Uniformerte og vel reglementsinnøvde tjenestehund at å grille på en jernbaneperrong er den….nåvel….helt uakseptabelt!

«Tenk Dem, Hr. Aliksu, om alle perronger skulle få sin begrilling?! Hva ville ikke det få å si for den Jernbanske tradisjonskultur!!»

Så den Noble, mangeårige billettforvalter, ville ikke delta i denslags…!

5grille-del2

Men, etter noe tid kom han allikvel bort til mitt bord, og vi hadde en alvorlig samtale. Om den Nye Tid. Om de Endrede Verdier. Om det viktige i Det Hellige Sosiale……

6grillsjakk

Så vi forbrøderedes over et parti sjakk. ( som så ofte før..)

Den litteraturkyndige i Uniform ville til og med ha en pølse! Da jeg så lot til å ha kommentarer til noe slikt, så han iskaldt på meg og sa med en lett knurring:

«Det handler ikke om pølser eller ikke pølser, dette, Hr. Iluaks! Det handler om prinsipper! Prinsipper, min gode Herre, er vel neppe noe de befatter dem mye med….men; pølser er noe annet! Noe helt annet!

…og så gjorde han sitt trekk.

2017stamp

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s